• Archief
Historisch weekend Den Helder 26 en 27 juni

Historisch weekend Den Helder 26 en 27 juni

In 2010 beleeft Historisch Weekend Den Helder zijn 14e editie. Traditioneel valt het evenement in het laatste weekeinde van juni. Dit betekent dat op 26 en 27 juni Den Helder weer het verzamelpunt is voor antieke en nostalgische vervoersmiddelen van overal uit het land. Oldtimer automobielen, bijzondere vrachtwagens, excentrieke motoren & scooters, stoere brandweerwagens, tractoren, nautisch erfgoed: alles wat rijdt, vaart, vliegt of anderszins vervoert is welkom. Als het maar dateert van vóór 1975. Samen met de trotse eigenaren of equipes. En de vele bezoekers. In 2009 waren dat er al bijna 35.000. Het speciale thema voor 2010 is alle Duitse merken en modellen uit de naoorlogse periode (1945-1975) oftewel het Wirtschaftswünder op 2, 3 en 4 wielen…, Duitse automobielen en motoren. Van Goggomobil tot Glaserati zeg maar. Het evenement wordt ook in 2010 weer gehouden op de ‘oude’ Rijkswerf Willemsoord, het voormalige Maritiem Etablissement van de Koninklijke Marine.

Meer informatie is te vinden op: www.historischweekend.nl

terug naar voorpagina