• Archief
Diefstal oldtimers toegenomen

Diefstal oldtimers toegenomen

Sinds 2002 is er is een dalende trend te zien bij autodiefstallen, deze daling heeft zich in 2009 afgezwakte vorm doorgezet. Er werden 11.025 (-1,7%) personenvoertuigen gestolen. Volkswagens zijn al jaren het populairst bij het dievengilde en vorig jaar goed voor ruim 22% van de autodiefstallen. De diefstal van jonge auto’s (tot en met 3 jaar) is licht gedaald, maar oldtimers blijken steeds populairder te worden: er werden 831 auto’s van 20 jaar en ouder gestolen (+7%). Van de gestolen personenauto’s werd meer dan de helft (56%) teruggevonden.

De diefstal van brom- en snorfietsen en scooters blijft daarentegen fors toenemen, zo blijkt uit cijfers van de Stichting Aanpak Voertuigcriminaliteit (AVC). Opvallend is, dat sinds de bromfietskentekening, die werd ingevoerd als middel in de strijd tegen het dievengilde, de geregistreerde aantallen gestolen brom- en snorfietsen en scooters niet eerder zo hoog zijn geweest als nu. Vorig jaar werden er 13.276 (+14%) gestolen, waarvan 3.407 later teruggevonden.

Bron: Assurantie Magazin

Bij bestelauto’s, trucks en motoren constateert AVC een toename van de diefstallen met respectievelijk bijna 7%, 2% en 10%, maar de diefstal van aanhangers en opleggers daalde vorig jaar met bijna 12%.

terug naar voorpagina