• Archief
25e Noord-Hollands OldtimerFestival paasweekend 4 en 5 april

25e Noord-Hollands OldtimerFestival paasweekend 4 en 5 april

De liefhebbers van nostalgie in de ruimste zin van het woord kunnen met Pasen in het dorpje Venhuizen tussen Hoorn-Enkhuizen hun hart ophalen. Tien verwarmde hallen met een oppervlakte van 14000 vierkante meter staan bomvol met historische voertuigen.

Speciale aandacht krijgen dit keer onze werkpaarden van weleer. De reuzen van de weg worden de vrachtwagens nu genoemd, maar hoe zagen ze er vroeger eigenlijk uit? De Nederlandse Daf 1600 (zgn. kikkeroog) van 1959. Vele Duitse merken als Hanomag , Krupp, Mercedes, MAN of Magirus Deutz uit de 60er jaren. Scania Vabis werd in 1964 al uit Zweden geïmporteerd, en de Zwitserse Sauer vervoerde al in de 40 er jaren hun vrachtje. Een plaatje in deze serie is de Franse U N uit 1930. Ruim een twintigtal staan verspreid door alle acht hallen.

Honderden showwaardige modellen van historisch vervoer staan opgesteld .Onder de vele auto’s natuurlijk de Engelse Rolls&Royce van het type Silver Cloud en hun landgenoten de Austin A35 de Morris Minor en de MG sportwagen. Grote Amerikaanse merken als Pontiac en de Chevrolet met de zg. vleugels. Natuurlijk de eerste productie auto ter wereld genaamd de T Ford uit 1917 nu in brandweer uitvoering. Denk ook aan de niet meer bestaande merken als Buick, Studebaker of Plymouth dan weet u dat de bezoeker er menig uurtje kan doorbrengen.

Tientallen motoren van de merken Gilera, Norton en Aermachi completeren de tentoonstelling. De bromfietsen zoals Puch, Kreidler en Zundapp vullen de kleine gaatjes zodat elke meter is opgevuld. Let wel: alle bovengenoemde merken zijn slechts een greep uit het enorme diverse aanbod hetgene er dit jaar weer te zien is.

Het Festival heeft in de loop der jaren een reputatie opgebouwd op het gebied van live entertainment. Er worden dansshows opgevoerd met Elvis, Beatles of Marilyn Monroe. Alle hallen worden omzoomd door honderden meters marktkraampjes met allerlei artikelen. Oftewel van hoeden en petten tot en met dameskorsetten. En natuurlijk diverse kinderatracties Het festival is te bereiken in het altijd file vrije Westfriesland. Het expo-bloembollencomplex bevindt zich aan de torenweg in Venhuizen tussen HOORN en ENKHUIZEN aan de N 506.

Volgt U de richtingsborden en de bezoekers kunnen naast het complex parkeren. Als de weersomstandigheden dat niet toelaten worden bezoekers met de pendelbus voor de deur afgezet.

Open: beide Paasdagen van 11.00 tot 18.00 uur. Meer info op www.oldtimerfestival.nl

terug naar voorpagina