• Archief
Ferrari’s Kroymans-collectie verkocht

Ferrari’s Kroymans-collectie verkocht

De complete privécollectie met 21 unieke Ferrari’s van Frits Kroymans is afgelopen donderdag verkocht aan een Amerikaanse handelaar in klassieke auto’s, Thomas Hamann van Classic Cars in Connecticut. Dit meldt de Telegraaf op haar website.

De zeer exclusieve verzameling Italiaanse sportauto’s gaat volgende week nog op transport. Hamann handelde in opdracht van een van zijn belangrijkste klanten, de Silicon Valley-multimiljonair Tom Price, die koste wat kost twee unieke Ferrari’s uit de Kroymans collectie in handen wilde krijgen. Het bleek echter niet mogelijk om slechts twee exemplaren te veroveren. Het was alles of niets. Twee Ferrari’s, waaronder de unieke 250 GTO, gaan rechtstreeks naar Tom Price, het andere deel van de verzameling gaat naar de autohandelaar uit Connecticut. De exclusieve automobielen zullen vervolgens worden doorverkocht via Zwitserland en Amerika. De auto’s uit de failliete boedel zouden 16,5 miljoen euro hebben opgebracht.

terug naar voorpagina