• Archief
Hyacintenrit Ford Museum op zondag 18 april

Hyacintenrit Ford Museum op zondag 18 april

Alweer voor de 13e keer in het bestaan van het Ford Museum, zal op zondag 18 april 2010 de jaarlijkse Hyacintenrit worden gereden. De rit voert zo’n 90 kilometer over slingerende weggetjes door een voorjaarslandschap, waar al veel narcissen, hyacinten en tulpen in bloei staan. Speciaal voor voor de deelnemers aan deze rit heeft het indrukwekkende CORUS in IJmuiden de deuren heeft geopend. Het bezoek hieraan is voor de deelnemers geheel gratis.

Na een lunch in en bezoek aan het CORUS-museum wordt u met een nostalgische stoomlocomotief in daaraan vastgekoppelde rijtuigen gedurende twee uren rondgereden over het terrein van CORUS. Op bepaalde stoppunten krijgt u allerlei informatie en uitleg van dit gigantische staalbedrijf, waar zo’n 11.000 mensen werkzaam zijn. Hoogtepunt is het bezoek aan de warmbandwalserij. Hier worden de 22,5 cm dikke stalen plakken bij een temperatuur van circa 1200 graden Celsius gewalst tot een dikte tussen de 1,5 en 25 mm. Dit indrukwekkende schouwspel krijgt u waarschijnlijk maar 1 keer in uw leven te zien. Dit mag u dus echt niet missen. Wellicht heeft CORUS – IJmuiden destijds ook het staal van uw auto gewalst, of is dat in een van de vestigingen van 40 andere landen gebeurd.

Meer informatie en inschrijven (liefst voor 1 april) via www.fordmuseum.nl

terug naar voorpagina