• Archief
Audi viert 30 jaar Audi Quattro

Audi viert 30 jaar Audi Quattro

Ook in 2010 heeft Audi vele gedenkwaardige momenten te vieren. Dat geldt speciaal voor het jubileum 30 jaar quattro. Op ’s werelds grootse Oldtimerbeurs, de Techno Classica in Essen (7-11 april), presenteert Audi Tradition daarom vier vooruitstrevende quattro modellen. En in het museum mobile in het Audi Forum Ingolstadt is er daarover een speciale tentoonstelling (28 april tot 31 juli). Tevens verschijnt de Audi Tradition met haar schat aan automobielen bij bijzondere gelegenheden.

Zo keert Audi naar de Grand Prix Historique in Monaco ( 1 en 2 mei) terug, waar Audi Tradition twee jaar geleden voor het eerst aanwezig was. Deze keer zullen op de klassiekste aller Formule 1-circuits twee Auto Union Silberpfeile tot inzet komen: de Auto Union Typ C uit het jaar 1936 en de Auto Union Typ D dubbelcompressor van 1939. Audi Tradition keert ook terug bij de Schottenring Classic Grand Prix (14 en 15 augustus) – een motorfiets-evenement. Hier kan men de motorfietsen uit de DKW- en NSU-geschiedenis bekijken, toen deze twee merken met hun tweewieler-racemachines op de circuits geschiedenis schreven.

De première voor Audi Tradition wordt gevierd met haar deelname aan de Classic Days op slot Dyck (30 juli en 1 augustus) in Jüchen bij Düsseldorf. Ook hier komt een Auto Union Grand Prix racewagen aan de start, evenals de Audi 200 Trans Am uit het jaar 1988. Voor het eerst is Audi bij de Metz Rallye in Stein bij Nürnberg aanwezig van 23 en 24 april. Daar wordt de Audi 80 Rallye uit het jaar 1979 ingezet. En tenslotte is Audi voor het eerst aanwezig bij de Klassikwelt Bodensee van 3 tot 6 juni)
In Friedrichshafen stelt Audi AG haar “elektro-geschiedenis” voor, welke tot in de 20-er jaren teruggaat.

Vanzelfsprekend verschijnt Audi Tradition op het grootste historische motorsport-gebeuren van de wereld – het Goodwood Festival of Speed (2 tot 4 juli) in Engeland. Ook hier zal de Auto Union Grand Prix racewagen Typ D dubbelcompressor van 1939 de heuvel op donderen. Ook zal Audi Tradition 2010 niet ontbreken bij de europese Oldtimer-rally’s zoals de Silvretta Classic 8-11 juli) en bij de Gran Premio Nuvolari (16-19 september). Tevens blijven de vier ringen hoofdsponsor van de Donau Classic in Ingolstadt (24-26 juni), de Heidelberg Historic (15-17 juli) en de Eifel Classic Rallye op de Nürburgring (30 september tot 2 oktober).

Naast 30 jaar quattro viert Audi Tradition 2010 nog een tweede jubileum: 125 jaar Wanderer. Het merk Wanderer uit Chemnitz representeert een van de vier ringen in het firmalogo van Audi en bouwde tot aan de tweede wereldoorlog auto’s en motorfietsen. Vanwege deze gebeurtenis neemt Audi Tradition ook deel aan de “125 jaar Wanderer”-bijeenkomst van 2 tot 5 september in Leipzig en Chemnitz.

Bron: Audi AG / Audiblog

terug naar voorpagina