• Archief
Antwerp Classic zaterdag 20 maart

Antwerp Classic zaterdag 20 maart

Wilt u in het voorjaar eens een keer route in Beglië rijden? Op zaterdag 20 maart organiseert het Provinciaal Autosport Komite Antwerpen de 3e editie van de Antwerp Classic. Historische wagens en oldtimers krijgen een parcours van ongeveer 250 km voor de wielen geschoven. Piloot en navigator gaan de handen goed vol hebben om via allerhande navigatietechnieken het parcours snel (maar met strikte in achtname van de wegcode) en correct te rijden.

Kasterlee, bekend als mooiste dorp van de Kempen en Pompoenendorp, blijft start- en aankomstplaats. Om 10.01h exact zal de eerste deelnemer de weg op gaan. Het parcours is om en bij de 250 km lang. De gehele rit wordt afgewerkt aan de hand van een gedetailleerd roadbook. Met wisselende aanwijzingen zoals bol/pijl zonder afstanden, gestilleerde bol/pijl, pijlen- en puntenrit, enz… Deel één voert de deelnemers via o.a. Lille en het Kastelendorp Vorselaar naar Turnhout. Het tweede deel van de tocht loopt vanuit Turnhout door de Noorderkempen. Langs typische wegen in Merksplas, Weelde en Ravels eindigt deel twee op het Glossocircuit in Arendonk. Daar wordt ook de start gegeven voor het afsluitende derde gedeelte van de rit. Na een rondje over het bekende rallycrosscircuit voert de uitgestippelde route de deelnemers via typische, smalle verkavelingswegen langs onder andere de schitterende Priorij van Corsendonck terug naar de Markt in Kasterlee. Dat voor wat betreft de Classic Rally. Tijdens de rit, maar ook na de aankomst, wordt er goed voor de innerlijke rallyrijder gezorgd.

Meer informatie is te vinden op www.antwerpclassic.org

terug naar voorpagina