• Archief
Meer dan 1000 Renaultjes 4 naar Marokko

Meer dan 1000 Renaultjes 4 naar Marokko

Vandaag, 18 februari, gaat het grootste studentenevenement van Europa van start: de 13e editie van de 4L Trophy. Meer dan 1000 Renaults 4 vertrekken vanuit Parijs naar Marrakesh om daar middels een humanitaire rally kinderkleding en schoolspullen te brengen voor de kinderen uit arme streken van Marokko.

Een Franse student kreeg begin jaren negentig het idee om Noord-Afrikaanse schoolkinderen te helpen, door hen schoolspullen te brengen. Om mensen hierin actief te krijgen, wilden hij hen ook iets bieden. Daarom vatte hij het plan op om met Parijs-Dakar mee te doen. Bij een grote rally komen echter veel organisatorische details kijken. Bovendien is het erg prijzig, waardoor de toegankelijkheid voor studenten afneemt. Hij kwam daarom met het plan om een goedkopere rally te organiseren. Hierbij koos hij voor de Renault 4. Dit omdat deze auto een grote bodemvrijheid heeft, waardoor hij makkelijker door ruig terrein kan rijden. Verder beschikt deze auto over een betrouwbare motor en simpele techniek, waardoor eventuele problemen gemakkelijk te verhelpen zijn. In 1998 was de eerste rally een feit, waar in totaal 3 auto’s aan mee deden. In 2001 telden de rally al 50 deelnemers en bij de laatste rally in 2007 deden er al 1000 auto’s aan mee. Doel van deze rally is dus niet om als eerste binnen te komen, maar om schoolspullen mee te nemen voor kansarme jongeren en het einddoel Marrakech te bereiken. De hele rally zal er alleen met een kaart en kompas gewerkt worden. Om er voor te zorgen dat alle Renaultjes de eindbestemming bereiken is voor technische en medische ondersteuning onderweg gezorgd.

Meer informatie is te vinden op www.4ltrophy.com

terug naar voorpagina