• Archief
NSU – The Complete Story

NSU – The Complete Story

De eerste NSU motorfiets debuteerde in 1901, terwijl de eerste auto 4 jaar later, in 1905 verscheen. In hetzelfde jaar vestigde NSU een verkoopkantoor in Londen. Ook was NSU zeer betrokken bij alle vormen van motor- en autosport. Hun voertuigen wonnen vele internationale evenementen, zelfs wereldtitels. Gedurende de Grote Depressie van de beginjaren 30 stopte NSU de productie van auto’s om deze pas in de late 50-er jaren te hervatten In de tweewielerwereld was NSU in het begin van de 50-er jaren de grootste producent ter wereld. Van de NSU Quickly werden meer dan 1,1 miljoen exemplaren verkocht. In het midden van de 50-er jaren wonnen de NSU motorfietsen diverse wereldkampioenschappen wegrace. Soichiro Honda was zo onder de indruk van NSU dat de Honda machines duidelijk gebaseerd waren op de NSU technologie.

Mick Walker bespreekt het gehele verhaal rondom de Neckarsulmer Stricken Union (NSU) fabriek en alle producten die men er, gedurende een groot deel van de 20e eeuw, fabriceerde; naast motorfietsen en automobielen bijvoorbeeld ook breimachines! Het accent van dit boek ligt echter op de twee- en vierwielers waarmee NSU excelleerde; baanbrekend waren bijvoorbeeld de NSU Quickly bromfiets en de revolutionare NSU Ro80 ‘wankel’-auto. Ook aandacht voor de motorfiets-fabrieksracers die zeer succesvol bleken. Met recht een ‘Complete Story’

ISBN-13: 9781847971487

terug naar voorpagina