• Archief
Oost Europadag 7 maart 2010 in Aalsmeer

Oost Europadag 7 maart 2010 in Aalsmeer

Liefhebbers van Oost Europese auto’s, motoren en bromfietsen kunnen hun hart ophalen tijdens de Oost Europadag die op 7 maart 20101 in Aalsmeer wordt gehouden. De dag wordt door een kleine groepje enthousiastelingen georganiseerd. “Het idee werd een aantal jaren geleden geboren en elk jaar hebben we meer bezoekers en deelnemers” volgens een van de initiatiefnemers Piet van Leeuwen. “Doordat een van de organisatoren over een eigen kwekerij beschikt hebben we een prachtige locatie om de Oost Europadag te houden”.

In een tijdelijk leegstaande plantenkas heeft de organisatie ruim 1000 vierkante meter tot haar beschikking. Deze ruimte wordt gevuld met auto’s van de merken Trabant, Wartburg, Barkas, Moskvich, Lada, FSO, Volga, GAZ, Skoda en de organisatie hoopt zelfs een Tatra te kunnen laten zien. Op motorengebied zijn er de merken MZ, Ural-Dnepr, Jawa en nog meer te zien.

Naast de voertuigen zijn er ook stands waar allerlei aanverwante artikelen te koop zijn en natuurlijk is er ook gezorgd voor innerlijke mens. Er zijn clubpresentaties van onder meer de 2 Takt Vrienden Nederland, Russische Klassieker Club Nederland, Ladaclub, Skodaclub en Ostalgie Stammtisch Kempen. Naast voertuigen voor op de weg zijn er ook een aantal speedboten uit de DDR te bewonderen.

De deuren aan de Legmeerdijk 133 (1432 KA) in Aalsmeer gaan voor de bezoekers om 12 uur open.

Meer informatie is te vinden op www.pietpruttel.nl

Trackbacks & Pings