• Archief
Kilometerheffing voorlopig van de baan

Kilometerheffing voorlopig van de baan

De invoering van de omstreden kilometerheffing gaat voorlopig niet door. Dit heeft de Tweede Kamer donderdagochtend besloten. Het wetsvoorstel waar veel over te doen is geweest wordt vóór de verkiezingen op 9 juni niet meer te behandeld.

Of het de kilometerheffing er ooit gaat komen is erg onzeker. Het hangt ervan af welke partijen na de verkiezingen gaan regeren en of zij besluiten ermee door te gaan. Mogelijk is daarbij een sleutelrol weggelegd voor het CDA. Tot nu toe steunde die partij de plannen van de eigen minister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings, maar sinds de val van het kabinet laat het CDA in het midden of de kilometerheffing in het volgende verkiezingsprogramma terugkeert.

Nu nog de bevriezing van de belastingvrijstelling voor oldtimers weer ongedaan maken en gemaakte schade uit de afgelopen kabinetsperiode is weer gerepareerd. De vrijstelling wordt nu per 31 december 2011 bevroren en kan niet zomaar worden teruggedraaid. Wellicht dat in een vervolgtraject het nieuwe kabinet het licht gaat zien en de wet opnieuw wil aanpassen?

terug naar voorpagina