• Archief
Mercedes-Benz oldtimers 27 maart in de Biesbosch

Mercedes-Benz oldtimers 27 maart in de Biesbosch

Rüttchen Autowereld Gorinchem is op 27 maart de startplaats van een stoet van naar verwachting ruim 100 oldtimers en youngtimers van het merk Mercedes Benz. Vanaf 09.30 uur arriveren de deelnemers bij Mercedes Benz dealer Rüttchen in Gorinchem en vanaf 10.30 uur wordt gestart voor een tocht voor clubleden van de Mercedes-Benz Club Nederland (MBCN). De route voert via landschappelijk aantrekkelijke wegen door de Alblasserwaard naar Dordrecht, waar met de pont van Kop van ‘t land wordt overgestoken naar Werkendam. Het Biesbosch-museum wordt bezocht en er wordt een rondvaart gemaakt.

In verband met de beperkte capaciteit van de rondvaartboot wordt de tocht zowel links-als rechtsom gereden: bij het Biesboschmuseum zijn dus vrijwel de gehele middag de auto’s te zien. Na een rit door de Biesbosch wordt koers gezet naar het eindpunt, Partycentrum ‘De Schildkamp’ in Asperen. Vanaf 17.00 uur zijn ook hier de auto’s te bewonderen. Afhankelijk van de weersomstandigheden zijn veel cabriolets te zien die hopelijk met de kap open voorbij trekken. Onder deze gerestaureerde auto’s bevindt zich een aantal MB 190 SL’s, de van de legendarische Mercedes-Benz ‘vleugeldeur’ afgeleide sportwagen uit de jaren ’50, een aantal zogenaamde ‘Pagodes’ (zo genoemd naar de vorm van de hardtop) uit de jaren ’60, cabriolets en coupé’s uit de jaren ’70 en ’80, maar ook een unieke Mercedes-Benz 170 V van 1938, door zijn eigenaar liefdevol en uitermate zorgvuldig gerestaureerd; een auto die dus al gefabriceerd werd vóór de Tweede Wereldoorlog.

De Mercedes-Benz Club Nederland, die dit jaar haar 40-jarig jubileum viert, is met 1900 leden één van de grootste automobielclubs van ons land met leden die niet alleen de ‘echte oudjes’ koesteren, maar ook de zogenaamde ‘youngtimers’ een warm hart toedragen. Meer informatie is te vinden op: www.mbvc.nl

terug naar voorpagina