• Archief
Amsterdam raakt 1000 oude auto’s kwijt

Amsterdam raakt 1000 oude auto’s kwijt

De stad Amsterdam is duizend oude en vervuilende auto’s kwijt. Sinds 1 oktober vorig jaar hebben duizend autobezitters gebruikgemaakt van de Amsterdamse sloopregeling, meldt dagblad de Telegraaf. Amsterdammers krijgen bovenop de nationale slooppremie een extra bedrag van de gemeente. Wie zijn oude personen- of bestelauto laat slopen en daarvoor een schonere wagen terugkoopt, krijgt in totaal een slooppremie vanaf 1250 euro. De premie kan oplopen tot maximaal 2750 euro.

Amsterdammers die de auto helemaal de deur uitdoen, krijgen een premie die kan oplopen tot 1000 euro. Inmiddels hebben 55 mensen van deze ‘Auto de deur uit-premie’ gebruikgemaakt. Zij moesten een eventuele parkeervergunning inleveren, waarvoor ze een ov-abonnement van 300 euro terugkregen. De regeling loopt nog steeds, welke auto’s inmiddels uit het Amsterdamse straatbeeld zijn verdwenen is niet bekend.

terug naar voorpagina