• Archief
36 Jaar onderweg met een Mercury Comet Caliente

36 Jaar onderweg met een Mercury Comet Caliente

Er rijden maar weinig oldtimers rond die hun hele leven bij dezelfde eigenaar hebben doorgebracht. De 91-jarige Rachel Veitch uit Orlando rijdt al al sinds 1964 in dezelfde auto en is daarmee een positieve uitzondering. Meer dan 900.00 kilometer later, loopt haar Mercury Comet Caliente nog als een zonnetje. Veitch kocht de auto in 1964 voor 3,289 dollar. “Hij rijdt nog steeds als nieuw.” Bijna 600.000 mijl (965.000 kilometer) hebben ze er samen opzitten. Elke 5.000 mijl laat ze de olie verversen. Motorolie en de filters koopt ze zelf, want garages vertrouwt ze daar niet mee. En ook nieuwe onderdelen zoekt ze zelf bij elkaar. Haar zoon voert de reparaties dan voor haar uit. Ondanks de vele kilometers is de Mercury Comet Caliente nog steeds helemaal origineel, zelfs de motor is nog nooit vervangen of gereviseerd. De komplete onderhoudshistorie, een flink pakket bonnetjes, heeft ze bij de auto bewaard om aan dit aan te kunnen tonen.

Op het internet is Rachel Veitch met haar Mercury Comet Caliente al een aardig beroemd. Er zijn diverse filmpjes van haar verschenen waarin ze verteld over haar auto en de speciale band die ze heeft met haar Mercury. De fimpjes zijn hier te vinden.

terug naar voorpagina