• Archief
Glimlach van een kind

Glimlach van een kind

Touren in een Masarati, Lotus of een Ferrari. Zieke kinderen van het Beatrix Kinderziekenhuis Groningen kunnen het op zondag 18 april meemaken. Studenten van de NHL in Leeuwarden organiseren die dag het evenement Wishes on Wheels.

Het idee voor het evenement met exclusieve en unieke auto’s komt voort uit de minor Ondernemen van de Noordelijke Hogeschool Leeuwarden. Acht studenten wilden zich met hun project richten op maatschappelijk verantwoord ondernemen. “We willen ons inzetten voor de minder bedeelde mensen op deze wereld en dan met name voor kinderen. Zo kunnen we de wereld een stukje aangenamer maken”, legt Hindrik Rijpkema uit. “We volgen een project voor school, maar tegelijkertijd doen we iets goed voor een ander. Wij dragen graag ons steentje bij aan het bestrijden van kinderziektes”, vult Pieter Folkertsma aan.

Voor de zieke kinderen van het Beatrix Kinderziekenhuis Groningen wordt op 18 april de toerrit met exclusieve en unieke auto’s georganiseerd. Zo kunnen zij bijvoorbeeld een ritje in een Maserati, Lotus, Opel Speedster, Dodge RAM of een Audi R8 maken. De studenten worden gesponsord door diverse autobedrijven. Ook particuliere eigenaren van auto’s melden zich spontaan aan.

“Het is onvoorstelbaar hoeveel mensen hier vrijwillig een bijdrage aan willen leveren. Samen kunnen we de patiëntjes een onvergetelijke dag bezorgen”, aldus Kornel Wiersma. Ook de familie van de kinderen wordt deze dag in het zonnetje gezet. “Ook zij hebben het door alle zorgen rondom hun zoon of dochter niet makkelijk. Het idee is om hen een soort VIP-behandeling aan te bieden. Zo wordt het een leuk uitje voor het hele gezin”, vervolgt Kornel.

Op 18 april maken de deelnemertjes ‘s ochtends een toerrit door Fryslân. ‘s Middags vanaf 14.00 uur zijn alle auto’s in het WTC Expo in Leeuwarden te bewonderen. Ook kan er worden gekart, is er een signeersessie met bekende Nederlanders, worden er spullen online geveild en kunnen er diverse autogerelateerde games gespeeld worden.
De toegang is voor iedereen vrij. “We willen de drempel zo laag mogelijk houden. Het doel is zo veel mogelijk geld in te zamelen voor het kinderziekenhuis. We hopen dan ook dat mensen geld gaan doneren”, legt Hindrik uit.

De studenten hopen op meer aanmeldingen van exclusieve auto’s. Pieter: “Denk aan Japanse raceauto’s, supercars, maar bijvoorbeeld ook aan oldtimers. Iemand die in het bezit is van een exclusieve auto roepen we op om mee te werken. Wat je er voor terug krijgt, is een glimlach van een kind. Er is niets mooiers dan een ziek kind de dag van zijn leven te bezorgen toch?”

Doneren kan via iDeal via www.wishesonwheels.nl.

Bron: dé Weekkrant Fryslân

terug naar voorpagina