• Archief
Nacht van Weesp 8 mei 2010

Nacht van Weesp 8 mei 2010

De Nacht van Weesp is het grootste Autorittensport-evenement van Nederland. ‘De Nacht’ gaat in 2010 voor de 39e keer van start. Evenals vorige jaren verschijnen er zo’n 200 auto’s aan de start. Een start, traditioneel vanaf een heus startpodium en ook dit jaar weer vanuit het mooie oude centrum van Weesp.

De 39e Nacht van Weesp bestaat uit vier trajecten. Twee trajecten kaartlezen, één traject routebeschrijving en één traject bol-pijl. Elk traject is ongeveer 70 km lang en moet in circa 2,5 uur worden afgelegd.

In 2010 kent ‘De Nacht’ opnieuw een aantrekkelijke route die de deelnemers over de mooiste rallyweggetjes van Noord-Holland voert. Het koud/warm buffet staat dit jaar opgesteld bij “Golden Tulip” in het Noord-Hollandse Heiloo. Alle deelnemers krijgen daar een verplichte rustpauze van één uur.

Deelname aan ‘De Nacht’ staat open voor alle personenauto’s, die voldoen aan de wettelijke eisen. Dus zowel de reguliere, als ook oldtimers. Het deelnemersveld wordt ingedeeld in zes klassen, te weten: A-, B-, C- en Toer-klasse. Bovendien is er voor de oldtimers een apart klassement opengesteld. Zij kunnen inschrijven in de Classic-Sport- of Classic-Toer-klasse.

Meer informatie is te vinden op www.nachtvanweesp.nl

terug naar voorpagina