• Archief
Benzineprijs hard op weg naar record

Benzineprijs hard op weg naar record

De benzineprijs is nog maar een tien cent verwijderd van de recordprijs uit 2008. Als de prijs van ruwe olie blijft stijgen, zal de hoogste benzineprijs ooit van 1,69 euro per liter snel in zicht komen. De prijs van een liter diesel ging minder hard omhoog. Een liter diesel kost nu euro 1,21, terwijl de prijs op het recordniveau in 2008 op anderhalve euro per liter lag.

De prijs van lpg aan de pomp bereikte enkele dagen geleden al de hoogste prijs ooit van 0,74 euro per liter. Binnen anderhalf jaar is lpg bijna 50 procent duurder geworden. De landelijke gemiddelde adviesprijs voor een liter ongelode benzine stond woensdag op 1,59 euro.

De olieprijs speelt een belangrijke rol in de prijs, maar niet de enige. De olieprijs ligt nu rond de 85 dollar per vat. Bij de vorige recordprijs voor benzine kostte een vat olie 140 dollar. De raffinagecapaciteit is eveneens een belangrijke factor. Europa telt niet al te veel raffinaderijen. Als bij één of een paar raffinaderijen iets aan de hand is, heeft dat meteen effect. Actuele benzineprijzen zijn te vinden op www.unitedconsumers.com/tanken.

Het rijden met de oldtimer zal in 2010 op benzine, lpg of diesel helaas flink duurder uitvallen. Dan was de 2CVolt toch niet zo’n gek idee??

terug naar voorpagina