• Archief
Internationale Oldtimerrit Molentocht Goes 1e Pinksterdag

Internationale Oldtimerrit Molentocht Goes 1e Pinksterdag

De Molentocht Goes vond voor de eerste keer plaats in 1989 als een alternatieve Windmill Run voor een 25-tal leden van de Engelse 750 Motor Club. In de loop van de jaren is dit treffen van alleen Austin Sevens uitgegroeid tot een internationaal oldtimerevenement met een scala van reeds lang uit het straatbeeld verdwenen auto’s. Elk jaar schrijven uit Engeland enkele tientallen deelnemers in, waaronder een grote verscheidenheid aan vooroorlogse Austin Sevens. Deelname aan de Molentocht staat open voor auto’s en motoren tot en met het bouwjaar 1969, tot een maximum van 300.

Op zondag 23 mei 2010 (1e Pinksterdag) wordt de 22ste Molentocht Goes gereden met ongeveer 300 oldtimers van vóór 1970, zowel auto’s als motoren en bromfietsen. De rit gaat door Zeeland in 3 groepen met bezienswaardige stopplaatsen zoals Goes en Yerseke en eindigen in Bruinisse. In de route worden steeds diverse stops ingelast, zodat naast de start en de finish ook tijdens de tocht alle gelegenheid zich voordoet om met andere deelnemers contacten te leggen.

De start vindt plaats op het vliegveld “Midden-Zeeland” te Arnemuiden en zijn daar onderdeel van het “Wings & Weels” evenement. Op het terrein van Wings & Wheels komen alle deelnemers op zondag samen en bij het vertrek van de Molentocht zullen de bijzonderheden van de auto’s gepresenteerd worden door Rob Strating, een van Zeelands grootste autokenners.

Meer informatie is te vinden op: www.molentochtgoes.nl

terug naar voorpagina