• Archief
Doek valt na 32 jaar voor de Lada Niva in Nederland

Doek valt na 32 jaar voor de Lada Niva in Nederland

In 1978 kwam hij voor het eerst naar Nederland, de Lada Niva. Lada verraste destijds vriend en vijand met de van een relatief korte wielbasis en rondom van schroefveren voorziene Niva. Het basisconcept is in al die jaren nooit veranderd en de Niva is slechts op details aangepast. Nog steeds vindt de Lada 2121, zoals de Niva officieel heet, zijn weg naar de koper. In Nederland waren dat de laatste jaren slechts een handjevol liefhebbers voor deze oldtimer in de 4×4 wereld. Maar deze liefhebbers moeten nu naar iets anders op zoek. Door de CO2-taks is de nieuwprijs tot onziinge hoogte gestegen, van 16.000 euro nieuwpijs is maar liefst 12.000 euro belasting!

De Russen trekken zich gelukkig niets aan van onze CO2-fobie en gaven de Niva net weer een opfrisbeurt, kan hij er weer een tijdje tegen. Oldtimer of niet, de Russen gaan gewoon nog een tijdje door, benieuwd of de Niva nog een keer bij ons terugkomt.

terug naar voorpagina