• Archief
Bugatti 57SC Atlantic duurste auto te wereld

Bugatti 57SC Atlantic duurste auto te wereld

Afgelopen week verwisselde een Bugatti 57SC Atlantic voor maar liefst 30 miljoen dollar van eigenaar. Dit hehoogste bedrag dat ooit voor een auto is betaald. Daarmee bracht de Bugatti uit de jaren dertig bijna net zoveel op als de vraagprijs. De auto werd verkocht door de nabestaanden van Peter D. Williamson die in 2008 overleed en de voorzitter was van de Amerikaanse Bugatti Club. Williamson had de Bugatti sinds 1971 in bezit en er 59.000 dollar voor betaald.

Dat er juist op dit moment, het crisisspook is nog steeds niet bezworen, dergelijke enorme bedragen worden geboden voor oldtimers is heeft gek genoeg volgens kenners juist veel met de crisis te maken. Doordat investeren in aandelen op dit moment weinig oplevert en bovendien riskant is, gaan beleggers op zoek naar andere beleggingsmogelijkheden. Daarbij zoeken ze zoveel mogelijk zekerheden en kiezen ze voor tastbare objecten zoals onder andere oldtimers, maar ook kunst.

De Bugatti 57SC Atlantic werd ontworpen door Ettore Bugatti’s zoon, Jean, en debuteerde op de Autosalon van Parijs in 1935. Het futuristische ontwerp, vervaardigd uit gelast aluminium met een duidelijk zichtbare centrale naad, werd slechts driemaal gebouwd. Van deze drie exemplaren hebben er twee de tand des tijds doorstaan. Het andere exemplaar is in het bezit van modeontwerper Ralph Lauren.

terug naar voorpagina