• Archief
Schuurvondst ‘James Bond’ Aston Martin naar veiling

Schuurvondst ‘James Bond’ Aston Martin naar veiling

Een Aston Martin DB4 met James Bond ervaring? Ja en nee, de DB4 in kwestie werd niet daadwerkelijk in de James Bond film Goldfinger gebruikt, maar de auto was wel regelmatig in de Pinewood Studios te vinden. Daar werd de DB4 gebruikt als ‘stand in’ voor de latere DB5 door special effects afdeling om alle gadgets alvast op maat de maken.

De DB4 werd in 1962 gebouwd en geleverd aan media tycoon Max Aitken die de auto in december 1963 al weer verkocht aan de huidige eigenaar die als special effects ontwerper aan de eerste James Bond film werkte. Bijna was de DB4 toch nog in de film terechtgekomen toen bleek dat Aston Martin de levertijd van DB5 steeds verder oprekte. Producer Cubby Brocolli opperde toen om de DB4 maar zilverkleurig te spuiten. Aston Martin leverde de DB5 uiteindelijk toch nog op tijd en na een werkzaam leven werd de DB4 in 1974 in een schuur gestald om pas 36 jaar later weer tevoorschijn te komen.

Op 22 mei gaat de DB4 onder de hamer tijdens een ‘Aston Martin only’ veiling van Bonhams. De eigenaar verwacht er tussen de 40.000 en 50.000 Engelse ponden voor te kunnen krijgen.

terug naar voorpagina