• Archief
Rolls Royce total loss door blind volgen navigatiesysteem

Rolls Royce total loss door blind volgen navigatiesysteem

Welke ernstige gevolgen het blindelings volgen van de instructies van een navigatiesysteem kan hebben, werd de 57-jarige bestuurder van een Rolls Royce in Duitsland zondag pijnlijk duidelijk. Een 85-jarige bestuurder gehoorzaamde de instructies van zijn navigatiesysteem iets te nauwgezet toen hij de computersysteem hoorde zeggen dat hij van baan moest wisselen. Het gevolg was een enorme klap waarmee hij zijn Mercedes in de tegemoet komende Rolls Royce uit 1953 boorde. De Rolls Royce liet zich overigens wel van zijn goede kant zien, de inzittenden overleefden de klap. Als een ware gentleman had de Rolls Royce Silverdawn de klap netjes opgevangen, wel een beetje geholpen: de eigenaar had als enige modificatie gordels aangebracht. Ooit was de Rolls Royce eigendom van Sir Salman Sheikh Hamid Al-Khalifa die er in 1953 twee bestelde. Ondanks dat de kosten waarschijnlijk te hoog zullen zijn is de eigenaar vastberaden om de Silver Dawn weer in oude glorie te herstellen.

terug naar voorpagina