• Archief
Morgan wordt groen

Morgan wordt groen

Morgan, met hulp van Britse universitair onderzoekers, druk doende met de ontwikkeling van benodigde componenten voor een volledig elektrische Morgan. Er wordt gezocht naar een elektromotor die ‘twee keer zo sterk als andere motoren van hetzelfde gewicht en grootte’ is. Daarnaast moet het onderzoek leiden tot krachtige lithium-fosfaat accu’s met de grootst mogelijke efficiëntie-gewicht verhouding. Als voorloper op een volledig elektrische Morgan komt het merk met de EvaGT Concept die half augustus in Californië tijdens het bekende Pebble Beach Concours d‘Élégance wordt onthuld. Het ontwerp is sterk geinspireerd op de Bristol 400 series en de Frazer Nash BMW 328 uit de jaren vijftig. De techniek van de concept Morgan is echter hypermodern, de EvaGT wordt uitgerust met een drieliter benzinemotor van BMW, voorzien van twin turbo en directe injectie technologie. Daarmee komt de EvaGT tot maximaal 306 pk en 400 Nm koppel. Deze motor voldoet niet alleen aan de Euro 5- maar ook aan de scherpere Euro 6-emissienormen. Het benzineverbruik komt daarmee op 7,06 l/100 km (1 op 14,2), de CO2-uitstoot op 200 g/km.

terug naar voorpagina