• Archief
Oldtimer wassen zonder water

Oldtimer wassen zonder water

De kreet “wassen zonder water” maakte ons toch wel nieuwsgierig en daarom zijn we bij OldtimerNieuws maar eens op onderzoek uitgegaan. Onder de naam Vulcanet is een tijdje geleden een nieuw schoonmaaksysteem op de markt gekomen waardoor het mogelijk wordt een oldtimer zonder water te wassen. Ze zijn daarbij niet over een nacht ijs gegaan: twee jaar onderzoek en testen in zowel laboratoria als het uitproberen op honderden verschillende carrosserieën zijn er aan vooraf gegaan. Het concept bestaat uit een speciaal voor dit doel geweven doekje, geïmpregneerd met een stof die bestaat uit een verbinding van 18 verschillende moleculen. Na het inwrijven met het geimpregneerde doekje kan de oldtimer met een bijgeleverd microvezeldoekje vervolgens de oldtimer tot hoogglans opgepoetst.

We hebben het zelf nog niet geprobeerd maar Richard Jansen van Vulcavite Netherlands is er van overtuigd dat het een succes gaat worden. Inmiddels zijn er al bijna 120 verkooppunten in Nederland. O ja, het doekje is niet alleen geschikt voor de lak, maar ook voor chroom, leer, glas, kunststof…..

Meer informatie is te vinden op: http://nederland.vulcavite.com/nl/welkom

terug naar voorpagina