• Archief
Opel Museum in het Friese Tijnje

Opel Museum in het Friese Tijnje

Met vakanties voor de deur komt OldtimerNieuws met een aantal OldtimerTips. Voor Opel liefhebber, maar zeker niet alleen voor Opel liefhebbers, vandaag het Opel AutoMuseum in het Friese Tijnje. Eind jaren 70 begon Meindert van Wijk met het verzamelen van Opels. Deze hobby liep wat ‘uit de hand’ en resulteerde in een verzameling van ongeveer 55 Opels Deze zijn allemaal te zien in het 1e Nederlandse Opel Oldtimer AutoMuseum in Tijnje.

Sinds maart 2006 is het museum te vinden in een nieuw pand aan de Bregeleane 1, op een klein industrieterrein bij het dorp Tijnje. Behalve Opel oldtimers vindt u ook Opel kinderwagens, naaimachines, fietsen en koelkasten. De bouwjaren van de Opel oldtimers liggen tussen 1935 tot 1980. Uiteraard zijn er ook vele miniatuurauto’s te vinden van uiteenlopende Opel-modellen. Om een passende sfeer te creëren zijn de wanden voorzien van passende posters en emaille borden. Bovendien is er een huiskamer te vinden die is ingericht in de jaren ’50-’60 stijl.

Naast het museumgedeelte kunnen ook eigenaren van oude Opels voor onderdelen in Tijnje terecht. Het museum herbergt ook een onderdelenmagazijn om Opels tussen de bouwjaren 1935 en 1978 op de weg te houden.

Meer info op www.opelmuseum.nl

terug naar voorpagina