• Archief
Louwman Collection weer open voor publiek

Louwman Collection weer open voor publiek

De buurvrouw, koningin Beatrix, verrichtte afgelopen vrijdag de openingshandeling. Het museum ligt in een park naast het paleis van de Koningin, in een lint van buitenplaatsen langs de snelweg A44 tussen Wassenaar en Den Haag. Zoals bekende hebben de Oranjes een link met mooie, snelle auto’s. Pieter-Christiaan en Bernhard Junior racen in het GT4-kampioenschap en van prins Bernhard weten we dat hij een autoliefhebber was. Zijn groene Ferrari is een van de paradepaarden in de collectie van Louwman.

Vanaf gisteren, 2 juli, is het compleet nieuwe museum geopend voor publiek. Het museum geeft 125 jaar autohistorie weer, in totaal staan er ruim 230 oldtimer te schitteren in het museum. Meer informatie over de Louwman Collection is hier te vinden.

terug naar voorpagina