• Archief
Saabmuseum d’ Oude Bolneus

Saabmuseum d’ Oude Bolneus

Met vakanties voor de deur komt OldtimerNieuws met een aantal OldtimerTips. Voor Saab liefhebbers, maar zeker niet alleen voor Saab liefhebbers, vandaag het Saabmuseum d’ Oude Bolneus in Woerden. De successen van Eric Karlson met Saabtweetakten in o.a. de rally van Monte-Carlo 1963 en het geluid van een prachtige zwarte tweetakt, die in die tijd door Woerden ronkte (Brr popop-pop !!!), deden Leo Borsboom verliefd worden op het merk Saab. Leo die in 1968 met een eigen garagebedrijf was begonnen, werd in 1973 dealer van Saab voor Woerden en omstreken. In die tijd is ook het verzamelen van oude Saab tweetakten begonnen, waarmee toen eigenlijk al de basis voor het huidige Saabmuseum is gelegd. De naam d’ Oude Bolneus komt van de eerste Saab modellen uit de jaren ’50. Deze hebben een mooie bolle neus en worden door liefhebbers bolneuzen genoemd.

Het museum herbergt een uniek collectie Saab tweetakt en Sonett modellen, waaronder een Saab 92 uit het eerste bouwjaar. Het Saabmuseum is gevestigd in het stadshart van Woerden, dichtbij korenmolen “de Windhond”. Het museum is het hele jaar door geopend, echter alleen op afspraak. Meer informatie via: www.saabmuseum.nl

terug naar voorpagina