• Archief
OldtimerBoek – Bluebird CN7

OldtimerBoek – Bluebird CN7

Op 17 juli 1964 verbeterde Donald Campbell met de Bluebird CN7 het wereldsnelheidsrecord op land. Hij ging hiervoor bijna 650 km/u. Hij werd hierdoor de eerste persoon die in één jaar zowel het wereldsnelheidsrecord op land, als op water verbeterde. Zijn record op het land zou niet lang blijven bestaan. De regels veranderden zodat het record vrij sneuvelde. De Bluebird CN7 werd daar mee wel de snelste wielaangedreven Britse recordwagen. De bijzondere geschiedenis van de Bluebird CN7 is nu door voormalig Bluebird medewerker Donald Stevens vanuit zijn persoonlijke ervaringen en met een schat aan foto’s, tekeningen en schema’s alle technische bijzonderheden omtrent deze unieke ‘Land Speed Record-Car’ vastgelegd in het boek “The Inside Story of Donald Campbell’s last Land Speed Record Car”. Een bijzonder boek over een bijzondere auto en een bijzondere coureur die in 1967 in het harnas stierf.

ISBN 13: 9781845842802

terug naar voorpagina