• Archief
Daf Museum Eindhoven

Daf Museum Eindhoven

Tijdens de zomervakantie komt OldtimerNieuws met een aantal OldtimerTips. In deze OldtimerTips het museum van het door en door Nederlandse merk DAF. De historie van het Nederlandse merk DAF gaat terug tot 1928 wanneer de ‘Hub van Doorne, Machinefabriek en Reparatie-inrichting’ wordt opgericht. De naam wordt in 1932 veranderd in ‘Van Doorne’s Aanhangwagenfabriek’ (DAF). In 1937 maakte Hub van Doorne samen met Kolonel Van der Trappen de fameuze Trado constructie, waarmee gewone vrachtwagens tot 6×4 werden omgebouwd. Dit waren de voorlopers van de ”dikke DAF”, de YA 328, die vanaf 1952 in productie kwam. In 1959 startte de productie van personenauto’s met de DAF 600. Al deze historische auto’s, vrachtauto’s en natuurlijk nog veel meer is te vinden in het DAF-museum in Eindhoven. Het museum kent een zeer uitgebreide collectie auot’s en vrachtauto’s en zeker de moeite waard om deze zomer eens te bezoeken.

www.dafmuseum.nl

terug naar voorpagina