• Archief
Oosterschelderit 5 september

Oosterschelderit 5 september

Op 5 september staat de zevende Oosterschelderit op het programma. De startlocatie is dit jaar de Grote Markt te Bergen op Zoom. Vanaf de start rijden de deelnemers naar het eiland Tholen daarna wordt de wedstrijd in het dunbevolkte noordelijke deel van West Brabant voortgezet. De afstand voor de Sportklasse wordt ongeveer 220 km, de Tourklasse rijdt 180 km.

Vorig jaar was de proef op het afgesloten terrein een groot succes. Ook in de 2010 editie is een dergelijke proef in de rit verweven. Daarnaast wordt u met het fenomeen “regularity” geconfronteerd. Een goed afleesbare stopwatch is hierbij geen luxe. Daarnaast is een radioklok (atoomklok) voor de exact juiste tijd zinvol.

Met als van ouds de uitstekende prijs-prestatie verhouding, misschien wel de beste van alle eendaagse klassieker ritten in Nederland. De perfecte locaties van start tot finish. Inmiddels staat de zevende Oosterschelderit in de steigers. De startlocatie is dit jaar de Grote Markt te Bergen op Zoom. Vanaf de start rijden we naar het eiland Tholen daarna wordt de wedstrijd in het dunbevolkte noordelijke deel van West Brabant voortgezet. De afstand voor de Sportklasse wordt ongeveer 220 km, de Tourklasse rijdt 180 km.

Vorig jaar was de proef op een afgesloten terrein een groot succes. Ook in de 2010 editie is een dergelijke proef in de rit verweven. Daarnaast wordt u met het fenomeen “regularity” geconfronteerd. Een goed afleesbare stopwatch is hierbij geen luxe. Daarnaast is een radioklok (atoomklok) voor de exact juiste tijd zinvol.

Met een als van ouds uitstekende prijs-prestatie verhouding, is dit misschien wel de beste van alle eendaagse klassieker ritten in Nederland. De perfecte locaties van start tot finish. De Tour en Sportklasse van de Oosterschelderit tellen mee voor het Nationaal Kampioenschap voor Klassiekers van de N.R.F.

Het startgeld bedraagt € 125,- per equipe. Hiervoor krijgt u alle bescheiden incl. twee rallyschilden, lunch en dinerbuffet voor bestuurder en navigator. Auto’s die vóór 1979 op kenteken zijn gezet worden toegelaten. In Nederland geregistreerde auto’s dienen een geldige APK keuring te hebben en minimaal W.A. verzekerd te zijn.

Meer informatie op: www.krabbenrijders.nl

terug naar voorpagina