• Archief
Mercedes-Benz S-Klasse W116

Mercedes-Benz S-Klasse W116

Mercedes Benz liefhebbers praten altijd over W-nummers (de interne fabriekscode) als ze een bepaald model bedoelen en in deze compacte uitgave gaat het over de W116: in gewone mensentaal betekent dat de S-Klasse geproduceerd tussen 1972 en 1980.

Over deze S-Klasse is nu een nieuw boek verschenen. Het boek geeft eerst een overzicht van de voorgaande S-Klasses en daarna komen we tot de ‘ster’ van dit boek, de W116. Interessant om weten is dat dit type als eerste officieel de titel S-Klasse droeg en dat het hier ook om het eerste Mercedesmodel gaat dat met behulp van de computer werd ontworpen. Dit Duitsetalige boek telt 115 pagina’s en is voorzien van veel (historisch) beeldmateriaal. Lijkt ons een must voor iedere liefhebber.

ISBN: 978-3-613-03183-8

terug naar voorpagina