• Archief
Concours d’é’légance Apeldoorn 4 en 5 september

Concours d’é’légance Apeldoorn 4 en 5 september

Twee grote merken met een prachtige historie grijpen het Concours d’élégance in Apeldoorn aan om op 4 en 5 september hun verjaardag te vieren. Alfa Romeo viert er zijn 100 jarig bestaan, Jaguar zijn 75e verjaardag. Het autofeest wordt opgeluisterd met een fraaie verzameling van beide merken.

Ook in 2010 komen er vele prachtige auto’s naar Apeldoorn. Alfa, Jaguar en Vredestein, alsmede Chopard en kledingmerk Gant zullen hun collectie op het Apeldoornse gras van Paleis Het Loo tonen. En nieuwste aanwinst in deze indrukwekkende lijst is Maserati. Een ding staat daarmee vast: het eerste weekend van september belooft een waar autofeest te worden.

Organisator Timo Rietbergen en Jan-Peter Nijmeijers hebben de aansprekende namen met hun grote schare aanhangers weten te strikken, deel te nemen aan het grootste klassieke autoevenement van Nederland. Alfa Romeo presenteert er de nieuwe Giulietta en neemt zustermerken Abarth en Lancia mee, Jaguar viert er naast zijn verjaardag de introductie van zijn nieuwe vlaggenschip de XJ.

De organisatie heeft ook een overeenkomst met horlogemaker Chopard die met een prachtige prijs, een horloge voor de auto ‘Best of Show’, naar Apeldoorn komt. Vredestein is als vanouds van de partij met een bijzonder ontwerp van huisdesigner Giugiaro. Eveneens oudgediende op het evenement is kledingmerk Gant, dat onder meer de jury zal kleden.

Diverse automerken zullen op het concours een brug slaan tussen heden en verleden en een boeiende mix van oude en nieuwe modellen aan het publiek voorschotelen. Juist die combinatie maakt het concours aantrekkelijk voor jong en oud.

Jaarlijks terugkerend spektakelstuk is de door DVSCC georganiseerde Vredestein Sprint op de laan voor het paleis. Zo’n veertig vooroorlogse rensportauto’s zullen om het snelst de kwartmijl rijden. De sprints worden drie keer per dag gehouden. Het publiek kan voorafgaand en na afloop van de sprints de deelnemers bewonderen in de Royal Paddock.

Meer informatie over het Concours d’élégance 2010 is te vinden op www.concourselegance.nl

terug naar voorpagina