• Archief
Oldtimermuseum De Rijke

Oldtimermuseum De Rijke

Tijdens de zomervakantie komt OldtimerNieuws met een aantal OldtimerTips. In deze OldtimerTips het Oldtimermuseum De Rijke in Oostvoorne opgericht door de heer Cees de Rijke senior. Het museum telt maar liefst meer dan 200 oldtimers, stuk voor stuk zeer waardevolle exemplaren die door de heer De Rijke over een periode van 40 jaar zijn verzameld en gerestaureerd. Behalve waardevol is de collectie auto’s, vrachtauto’s en motoren zeker ook uniek. Zo dateert de oudste auto van 1904.

Bijzondere aandacht is er voor de geschiedenis van het merk Ford. Alle modellen, in 100 jaar uitgebracht, zijn in het museum in miniatuur te bewonderen. In totaal zijn het er 800 stuks.

Voor iedereen die geïnteresseerd is in de ontwikkeling van het automobiel een bezoek aan het Oldtimermuseum een must. De fraai gerestaureerde exemplaren geven een perfect beeld van de historie. De nadruk van de collectie ligt op Amerikaanse oldtimers, maar ook de Rolls Royces en de Trabantjes ontbreken niet.

Meer informatie: www.derijke.com

terug naar voorpagina