• Archief
Automuseum Old Timer – Bosseart

Automuseum Old Timer – Bosseart

Tijdens de zomervakantie komt OldtimerNieuws met een aantal OldtimerTips. In deze OldtimerTips kijken we een klein stukje over de grens naar het Oldtimermuseum in het Belgische Reninge. Het museum omvat een unieke collectie van ongeveer 95 oldtimers van 1899 tot de jaren ’70, aangevuld met een 25-tal motorfietsen.

Een van de pronkstukken is een Pierce Arrow uit 1931. Tot de oudste modellen uit de collectie behoort een Voiturelle Deauville uit 1899. Op Europees vlak zijn de hier getoonde Buick uit 1908, de Excelsior uit 1911 en een zeer zeldzame Unic uit 1912 zeker uniek te noemen. Ook een Amerikaanse Paige uit 1915 en een brandweerauto uit 1925 van het merk Morris zijn echte zeldzaamheden. Tussen de meer recente wagens uit de jaren 50 vallen vooral Chevrolet en Jaguar op.

Meer informatie: www.oldtimermuseum.be

terug naar voorpagina