• Archief
Groene kaart aanhangwagen in buitenland soms verplicht

Groene kaart aanhangwagen in buitenland soms verplicht

In Nederland worden aanhangwagens en caravans (mee)verzekerd op de wettelijke aansprakelijkheidsverzekering (WA) van de trekkende auto / oldtimer. Er wordt één internationaal verzekeringsbewijs (de groene kaart) afgegeven. Hierop staat dan de code ‘AF’. In Polen moet u voor uw caravan een aparte groene kaart hebben. Die is ook aanbevolen voor Duitsland en Spanje.

Het gaat hierbij om caravans en aanhangwagens met een eigen kenteken, oftewel caravans zwaarder dan 750 kg. Gaat u naar een van deze landen, neem dan twee groene kaarten mee, één voor uw auto en één voor uw caravan. De ‘tweede’ groene kaart voor Duitsland, Polen en Spanje is nodig na het invoeren van het kentekenregistratiesysteem voor caravans zwaarder dan 750 kg. In Nederland en de meeste andere Europese landen heeft u geen aparte groene kaart nodig.

De groene kaart voor uw caravan kunt u aanvragen bij de verzekeringsmaatschappij van uw auto door een kopie van uw caravankentekenbewijs op te sturen. Wijzigingen in de toekomst moet u, net als bij uw auto, aan de verzekeringsmaatschappij doorgeven.

Bron: ANWB

terug naar voorpagina