• Archief
Rolls Royce 81 jaar in het bezit van eerste eigenaar

Rolls Royce 81 jaar in het bezit van eerste eigenaar

De vorige jaar op 102 jarige leeftijd overleden Amerikaan Allen Swift kan misschien wel de boeken in als degene die het langst een auto in het bezit heeft gehad. Toen Allen Swift in 1928 zijn eindexamen succesvol had afgerond kreeg hij als beloning een Rolls Royce Picadilly P1 Roadster van zijn vader cadeau. Spiksplinter nieuw en werd daarmee de eerste eigenaar van deze Rolls Royce. Hij zou de Rolls Royce vervolgens maar liefst 81 jaar in bezit houden, tot zijn dood. Hij reed er gedurende zijn leven 170.000 mijl mee, gemiddeld zo’n 2000 mijl per jaar. De Rolls Royce verkeerd nog steeds in goede staat en motor loopt nog als nieuw. De auto is na zijn dood geschonken aan een museum.

terug naar voorpagina