• Archief
Evenement 40 jaar Opel Manta 10 t/m 12 september

Evenement 40 jaar Opel Manta 10 t/m 12 september

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Opel de Manta op de markt bracht. In 1988 hield Opel het na in totaal 1.056.436 Manta’s te hebben geproduceerd voor gezien en werd de lopende band bij de Opelfabrieken in Rüsselsheim en vervolgens in Antwerpen stilgezet. Hoeveel Manta’s er exact zijn overgebleven blijft giswerk. Feit is wel dat de Opel Manta Club Nederland zich inzet voor het behoud van deze auto. Opgericht in 1983, met op z’n hoogtepunt in 1995 een ledenbestand van bijna 1600 leden, is de club nog zeer actief. Momenteel zijn er ongeveer 800 leden en worden er 16 evenementen per jaar georganiseerd. Dit varieert van toer- en puzzelritten, kampeerweekenden, video-avond, onderdelenbeurzen, powertesting en circuitrijden, tot het hoogtepunt: de jubilea-evenementen.

“40 jaar Manta” is zo’n evenement. Dit meerdaagse evenement is internationaal van opzet en er worden Manta’s verwacht uit Nederland, Duitsland, België en Engeland. Tijdens dit weekend wordt er vanalles georganiseerd: een onderdelenbeurs, een concours d’elegance, een sprint en een loterij waar je een echte Opel Manta kunt winnen!

Er is een grote tent aanwezig waar muziek te horen zal zijn en waar wat gegeten en gedronken kan worden. Het belangrijkste is natuurlijk de aanwezigheid van alle verschillende modellen van de Opel Manta. Wat te denken van de Manta A GT/E, de Manta i200, de Manta 400, of van de TE-2800? Kortom, een evenement waar je als Opel-liefhebber geweest moet zijn. Iedereen is welkom om herinneringen aan deze prachtige auto op te halen of om te kijken of de vooroordelen over de berijders ervan kloppen. Het evenement vindt plaats op 10,11 en 12 september 2010 en wordt gehouden op het Evenemententerrein Budel, Hoenderstraat 7 (volg de gele Manta-pijlen) 6021 GN BUDEL

Een heel weekend (aankomst vrijdag na 12:00 uur / incl. stroom, douche) kost 35 euro voor niet-leden.
Dagbezoek incl. auto kost 10 euro voor niet-leden. Wandelaars betalen 2 euro p.p. aan de poort.

Meer informatie is te vinden op: www.mantaclub.nl

terug naar voorpagina