• Archief
Historie Opel Manta samengevat

Historie Opel Manta samengevat

Dit jaar is het 40 jaar geleden dat Opel met de Manta op het strijdtoneel verscheen. De Manta was het antwoord van Opel op de in 1968 door Ford gelanceerde Capri, ook al zal Opel de laatste zijn die dit zal toegeven. Het idee achter deze auto’s was in 1964 met succes door Ford in de markt gezet, toen Ford de Mustang introduceerde. Uiteraard verschijnen er rondom een dergelijke mijlpaal een aantal aan de Manta gewijde boeken op de markt. Onderstaand een tweetal boeken die eind vorig jaar, speciaal voor het jubilieum, op de markt verschenen.

Het boek Opel Manta 1970-1988 geeft een overzicht over de totale Opel Manta levensloop, van de eerste studie modellen tot en met de speciale modellen en de modelautos middels persberichten, folders, en advertenties. Dit Duitstalige boek telt 96 bladzijden en heeft 45 zwart wit en 127 kleuren foto’s.
ISBN: 9783613030244

Opel MantaHet tweede boek is onder de naam “Opel Manta” der Kult-Coupés aus Rüsselsheim” verschenen. Ook hier gaat het weer om een Duitstalige boek dan door de auteur Johnny Leyla is samengesteld. Ook in dit, 144 bladzijdes tellende, boek is de levensloop van de Opel Manta van begin tot eind omschreven en is er bovendien aandacht voor exotische (omgebouwde) varianten en de Manta’s die speciaal voor de rally en andere sport activiteiten zijn gebouwd.
ISBN: 9783898368940

terug naar voorpagina