• Archief
Toename aantal oldtimers in Duitsland

Toename aantal oldtimers in Duitsland

Het aantal oldtimer in Duitsland is de laatste jaren enorm toegenomen. In de laatste vijf jaar is er zelfs een stijging van 37% te zien, goed voor een toename van 210.000 oldtimers die een H-kenteken kregen. Het gaat hierbij om oldtimer auto’s (188.360), motoren (7691), vrachtauto’s en bestelbussen (6553) en trekkers (5470) waarbij de overgebleven 1880 vallen bij onze oosterburen onder het kopje ‘overige’.

Om in Duitsland een oldtimer de officiële status van oldtimer te laten krijgen moet een auto minstens 30 jaar oud zijn. Als daar aan is voldaan kan de bezitter van een oldtimer een zogenaamd H- kenteken aanvragen en waarna slechts een sterk verlaagd belastingtarief hoeft te worden betaald. Overigens heeft maar net iets meer dan 50% een H-kenteken omdat bij met name kleine oldtimers het nauwelijks de moeite loont.

Leuk om te kijken hoe de merkverdeling in Duitsland er onder de oldtimer eigenlijk uitziet. De aanwas bij oldtimer auto’s kwam voor 23,3% uit de hoek van Mercedes Benz op de voet gevolgd door VW met 18,6%. Opel was goed voor 7,2% van de nieuwe oldtimers, Ford voor 4,7% en Porsche sluit het rijtje af met 4,5%. Buitenlandse merken komen in rijtje niet voor. Als we kijken naar de automodellen dan is de VW Kever duidelijk de meest populaire nieuweling onder oldtimers.

terug naar voorpagina