• Archief
Porsche is op zoek naar oude modellen in Amerika

Porsche is op zoek naar oude modellen in Amerika

Porsche wil het feit dat het merk 60 jaar in Amerika aanwezig gepast vieren en roept Amerikaanse eigenaren op om zich melden als de oudste Porsche een bepaald type in hun bezit hebben. Het gaat om de typen 356, 911, 912, 914, 924, 928, 944, 968, Boxster, Cayenne, Carrera GT, en Cayman. De oudste auto’s van elk type krijgen een vermelding op de Porsche-website en de eigenaren krijgen een speciale badge uitgegeven door het Porsche Museum.

Daarnaast is Porsche van plan om de in totaal 12 oudsten op te nemen in een speciale Amerika-tentoonstelling in het Porsche Museum in Stuttgart. Dat is voor ons Nederlanders een stuk dichterbij en maakt net veel eenvoudiger om als Nederlandse Porsche liefhebber het Amerikaanse culturele Porsche erfgoed eens in het echt te gaan bekijken. De mooiste van het stel krijgt overigens nog een plekje op de Porsche stand tijdens de LA Auto Show, maar dat is natuurlijk weer wat verder weg voor ons.

terug naar voorpagina