• Archief
Terugblik Oldtimerdag Ruinerwold 2010

Terugblik Oldtimerdag Ruinerwold 2010

Op zaterdag 21 augustus stond het Drentse dorpje Ruinerwold voor de 18e keer weer helemaal vol met oldtimers. Bij de 2009 editie kwam de organisatie voor het eerst, noodgedwongen, met een gewijzigd parcours. Daardoor was het lastig om voor iedere deelnemer het perfecte plekje te regelen. Dat gaf af en toe wat scheve gezichten, een reden waarom de 1540 geregistreerde deelnemers van afgelopen jaar er in 2010 niet in bleek te zitten. Dit jaar bleef de teller op 1330 geregistreerde deelnemers uit heel Nederland steken. De organisatie had zich echter duidelijk de kritiek van afgelopen jaar aangetrokken en de thuisblijvers hadden dan ook geen gelijk.

Het parcours was voor de 18e Oldtimerdag uitgebreid in westelijke richting met het stuk Dijkhuizen vanaf de rotonde t/m het kruispunt bij café Klok. Hiermee werd een authentiek stukje Ruinerwold bij het parcours aangetrokken. Daarnaast was het weiland weer terug in het parcours. Om de verkeersdrukte goed te kunnen reguleren was Ruinerwold verkeersluw gemaakt.

Alle inspanningen van de organisatie hebben duidelijk hun vruchten afgeworpen en alle deelnemers waren er dan van overtuigd dat het weer een ouderwets gezellige Oldtimerdag was in Ruinerwold.

terug naar voorpagina