• Archief
Start IJssellandrally vrijdag 27 augustus in Almen

Start IJssellandrally vrijdag 27 augustus in Almen

Voor de zevende achtereenvolgende keer klinkt het startsein voor een mooi evenement: De IJssellandrally, een oldtimerrally met circa 100 fraaie klassiekers en oldtimers. De oldtimerrally ging in 2004 voor het eerst uit de startblokken als initiatief van ING en Brouwers Accountants en Adviseurs uit Zwolle.

Op vrijdag 27 augustus is iedereen welkom om de keur aan oldtimers te bewonderen en de glimmende stoet uitgeleide te doen. Vanaf 8.30 uur verzamelen de equipes zich op Landgoed Ehzerwold, nabij het rustieke dorp Almen dat grenst aan het prachtige natuurgebied de Veldhorst. Van daaruit vertrekken de bolides via een nog geheim gehouden route door het afwisselende landschap van IJsselland en de Achterhoek om langs diverse spectaculaire verrassingen te toeren.

Diverse coryfeeën zullen 27 augustus in een klassieker plaatsnemen. Zo zullen onder andere voormalig tennisprof Jacco Eltink en schaatskampioen Erben Wennemars aan de startstreep verschijnen. Ook televisiepresentator Chris Zegers zal een poging wagen de concurrentie voor te blijven. Dit zal nog best lastig worden aangezien er meerdere equipes meedoen die meedraaien in de top van de historische autosport. Rallyrijder pur sang en medeorganisator Han Brouwers van Brouwers Accountants en Adviseurs, oud-deelnemer aan de bekende Mille Miglia rally, is uiteraard eveneens de gehele dag aanwezig.

Bron: de weekkrant

terug naar voorpagina