• Archief
Botters en oldtimers tijdens Huizer Botterdag op 18 september

Botters en oldtimers tijdens Huizer Botterdag op 18 september

Tijdens de Huizer Botterdag is het dit jaar niet alleen mogelijk om botters te zien, maar komen ook de liefhebbers van oldtimers aan hun trekken. Zaterdag 18 september is er tijdens de Huizer Botterdag voor het eerst in de traditie van de Botterdagen een oldtimerevenement aan het evenement gekoppeld.

Deelname staat open voor alle voertuigen van 1975 of ouder, zoals young- en oldtimers, vrachtwagens, scooters, motoren, stationaire motoren, tractoren en brom­etsen. De pronkstukken zullen getoond worden aan de Oude Haven in Huizen. Daar vindt tussen 10.00 en 10.30 uur ook de start plaats van de ‘Spietentocht’, een toertocht met klassiekers door ‘t Gooi met een lengte van ongeveer 40 kilometer. Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. De organisatie verwacht zo’n honderd klassieke voertuigen. Daaronder een aantal interessante exemplaren, zoals een MG VA Tickford uit 1938, een Morris Eight uit 1939, een Fordson Major tractor uit 1955 en een Renault stadsbus uit 1933 die in Parijs heeft rondgereden. In drie categorieën (personenwagens, vrachtwagens en bussen en overige) zal een deskundige jury de mooiste per categorie uitkiezen.

Meer informatie is te vinden op: www.huizerbotterdagen.nl.

terug naar voorpagina