• Archief
Citroën CX centraal op A t/m ZX markt 26 september

Citroën CX centraal op A t/m ZX markt 26 september

In de schitterende ambiance van het eeuwenoude abdijcomplex Rolduc te Kerkrade wordt voor de 13e keer de A t/m ZX markt gehouden. A t/m ZX staat voor alle types van het mer Citroën. Het buitengebeuren heeft elk jaar een onderwerp. Dit jaar is dat de Citroën CX. Er zullen dan ook prachtige exemplaren aanwezig zijn. Er is een bij die bekend staat als de mooiste CX van Nederland. Citroën dealer Kerres is deze keer ook weer van de partij om enkele van de nieuwste modellen te laten bewonderen. Ook wordt die dag de toerrit in kolonne afgesloten tijdens die dag, en zullen tal van legervoertuigen de Cour van Rolduc in rijden. Daarom ook dat er in de Kruisgang diverse maquettes staan met voorstellingen van gevechtshandelingen uit de Tweede Wereldoorlog.

Binnen treft men in meerdere zalen en gangen allerlei spul die met het merk Citroen te maken heeft. Wellicht is er de mogelijkheid om het ontbrekende stukje uit de puzzel te vinden van een restauratieproject, of een leuk modelletje mee te nemen voor in de vitrine. Veel lectuur en boeken, handleidingen en folders kan men hier zeker aantreffen. Tal van hebbedingetjes zoals sleutelhangers, dassen en petten met het bekende logo er op zal men er ook kunnen vinden.

Laat de nostalgie op u inwerken en ga ook de hightech van de nieuwe modellen eens besnuffelen dus breng een bezoek aan de gezellige en sfeervolle A t/m ZX markt, proef dan ook het heerlijke speciale Bourgondische abdijbier van Rolduc. De chauffeurs moeten de geest erbij houden en zullen genoegen moeten nemen met een heerlijk kopje koffie. De markt is van 10.00 tot 16.00 uur geopend en bent u uiteraard van harte welkom, ook al heeft u niets met Citroën. Entree vrije gave.

Meer informatie: www.atmzxmarkt.nl

terug naar voorpagina