• Archief
Mercedes Benz met bijzondere historie in Nepal

Mercedes Benz met bijzondere historie in Nepal

Iedere liefhebber weet dat een oldtimer waar de historie van bekend is meer waard is. De ene keer is dat in geld uit te drukken, de andere keer in emotionele waarde. Bij de Mercedes Benz uit 1939 die cadeau werd gedaan door Hitler aan de toenmalige koning Tribhuvan, toenmalig koning van Nepal komt het begrip emotionele waarde weer in een geheel ander daglicht te staan. Niettemin heeft de Nepalese overheid heeft besloten om van de auto een attractie te maken in het Paleis-museum. Belangstellenden kunnen een kijkje nemen bij de auto en er zelfs een stukje in rijden.

In 1940 werd de auto van Duitsland naar de Nepalese hoofdstad gebracht. Doordat de wegen toen slecht begaanbaar waren en de stad in bergachtig gebied ligt, kostte het arbeiders dagen om de auto naar Kathmandu te tillen. Tot zijn dood in 1955 reed de koning in deze auto. Daarna heeft de auto jarenlang dienst gedaan als een praktijkobject in een school alvorens hij een drietal jaar geleden in het Paleis-museum werd opgenomen.

terug naar voorpagina