• Archief
De Peel P-50 is terug!

De Peel P-50 is terug!

Tussen 1962 en 1964 werden op het eiland Man ongeveer vijftig van de kleinste productieauto ter wereld gebouwd, de Peel P-50. Na een lange tijd in anonimiteit te hebben geleefd werd de P-50 opeens beroemd door een optreden in de Engelse autoserie Topgear.

Het aantal Peel P-50 die ooit het daglicht hebben gezien wordt nu verdubbeld. In een gelimiteerde oplage wordt de oldtimer uit de jaren zestig nieuw leven ingeblazen. Het origineel was voorzien van een tweetaktmotor van 49cc die er 4,2 pk uit wist te persen. Een achterversnelling was niet aanwezig. De nieuwe P-50 kan wel achteruit, want de tweetaktmotor is vervangen door een elektromotor die eenvoudig twee kanten op kan draaien.

Het idee om met een elektrische Peel te komen is trouwens niet nieuw en stamt, net als de P-50, als uit de jaren zestig. In die dagen werd al geëxperimenteerd met een elektrische uitvoering die echter nooit het productiestadium haalde. Nu, 50 jaar later, is dan eindelijk een elektrische variant van het 1,4 meter lange eenpersoons autootje. Ondanks de geringe afmetingen is de prijs fors, reken op 16.000 euro (zonder BTW).

terug naar voorpagina