• Archief
Cult auto’s in Duitsland

Cult auto’s in Duitsland

Het is al weer meer dan twintig jaar geleden dat West en Oost Duitsland werden verenigd. Een leuk moment om eens te kijken of deze eenwording ook invloed heeft op de auto’s / oldtimers die het Duitse volk anno 2010 als de ultieme cult auto bestempeld. Zoals te verwachten bestaat de lijst voor het grootste gedeelte uit oldtimers, maar zijn er ook een flink aantal youngtimers en zelf betrekkelijk nieuwe auto’s te vinden. Meteen bovenin de lijst vinden we de Trabant en de Wartburg: het bewijs dat de DDR auto’s nog steeds de cult status bezitten die ze direct na de val van de muur kregen toebedeeld. Onderstaand een lijst van de auto’s die in Duitsland als cult worden gezien:

Volkswagen Kever
Volkswagen Golf
Trabant
Wartburg
Opel Kadett
Opel Manta
Ford Capri
Karmann Ghia
Volkswagen Sirocco
BMW Isetta
Mercedes Benz W114
Smart
Porsche 356
Mercedes Benz 300 SL (vleugeldeuren)
BMW M1
BMW 507
Audi Quattro (ur quattro)
Porsche 911 Turbo
Ford Granada Kombi
NSU Ro80
Opel GT (oorspronkelijk model)
BMW 2002
Volkswagen Golf GTI
BMW Z8
Mercedes Benz G-Klasse
Opel Diplomat, Admiral en Kapitän
Porsche 959
Volkwagen bus T1
Mercedes Benz SLS AMG
Audi R8

terug naar voorpagina