• Archief
New New Beetle van VW

New New Beetle van VW

In 1998 stelde Volkswagen de New Beetle voor, een moderne variant van model waar Volkswagen ooit groot werd. In tegenstelling tot de New Mini die BMW uit de hoge hoed toverde werd de New Beetle nooit een echt een daverend succes. De vernieuwde versie van de New Mini (New New Mini?) en de moderne variant van de Fiat 500 zijn vandaag zeer succesvol te noemen, waarschijnlijk een reden voor VW om het nog maar eens te proberen met hun moderne variant op aloude kever. De New New Beetle krijgt, uiteraard, veel trekken van zijn voorganger(s) mee, maar zal met name in het interieur veel meer ruimte bieden. De Next Beetle (zo schijnen veel Amerikanen de nieuwste variant te noemen) lijkt dan wel veel zijn directe voorganger toch is het naar verwachting een compleet nieuwe auto. Het publiek kan in het voorjaar van 2011 op de Autoshow in Detroit voor het eerst zien. Later in het jaar maakt ook de cabrioversie zijn debuut. Naar verwachting rijden in 2012 de eerste New New Beetles / Next Beeltes rond.

terug naar voorpagina