• Archief
Flanders Collection Car 12 en 13 februari 2011 Gent

Flanders Collection Car 12 en 13 februari 2011 Gent

De Flanders Collection Car in Flanders Expo in het Belgische Gent is al 25 jaar een toonaangevende beurs op Europees niveau voor collectiewagens zoals sportwagens, oldtimers, classic cars, onderdelen, accessoires, miniaturen, literatuur, auto- en retromobilia en alles wat daar mee samenhangt.

Tijdens iedere editie wordt er een expositie georganiseerd rond een bepaald thema. In eerdere editie was het thema bijvoorbeeld filmauto’s. Zo hebben in Gent onder andere al de James Bond-auto’s gestaan van ‘Goldfinger’, ‘The Living Daylights’ en ‘Goldeneye’. Maar ook de Batmobile van Gotham City en de gifgroene Mini Cooper van Mister Bean vonden hun weg al naar de Expo.

Dit jaar is het thema in Gent “Maserati” met een overzicht van alle modellen van 1950 tot 1985 waaronder enkele wagens die nooit eerder werden tentoongesteld. Bovendien is er ook een showstand met pre-war wagens en een stand “Opel : Autosalon 1972”.

Maar naast deze exposities is de beurs zelf nog altijd het belangrijkste waar de oldtimerliefhebbers de reis naar Gent voor ondernemen. Honderden auto’s en een kilometer (!) stands met allerhande oude en nieuwe onderdelen, miniaturen, literatuur, automobilia en nog veel meer. Het moto is “alles wat je ziet is te koop”. Vele auto’s vinden op de beurs zelf reeds een nieuwe koper. Indien de garage een uitbreiding van het wagenpark niet toelaat, zijn er nog altijd mogelijkheden op de miniaturenmarkt. Er is een aanbod van duizenden miniatuurauto’s, gaande van de goedkopere seriemodellen tot de prijzige Dinky Toys. Daarnaast zijn er ook vele clubs in Gent te vinden.

Meer informatie: www.funcars.be

terug naar voorpagina