• Archief
Oldtimerdag Ruinerwold zaterdag 20 augustus

Oldtimerdag Ruinerwold zaterdag 20 augustus

Op zaterdag 20 augustus staat het Drentse dorpje Ruinerwold voor de 19e keer weer helemaal vol met oldtimers. Het is allemaal begonnen in voorjaar 1993 toen vertegenwoordigers van de Stichting Historie en Motor Toerclub Stichting ’88 een goed aansprekend idee zochten voor de Open Monumenten dag. Hieruit werd de eerste Oldtimerdag geboren, een show van oude tractoren, auto’s en motoren met aansluitend een toerrit. De eerste Oldtimerdag werd gepland op 21 augustus 1993 in de pas gerestaureerde Dorpsstraat. Direct het eerste jaar waren er al 125 deelnemers. De commentaren in de kranten waren lovend in hun artikelen over deze dag. “Enorme belangstelling voor oldtimers in Ruinerwold”, “Onder een mager zonnetje reden de gepoetste en gerestaureerde voertuigen onder grote belangstelling door Ruinerwold”, “Grote Oldtimershow in Ruinerwold”. Kortom de eerste succesvolle Oldtimerdag was een feit. In de daarop volgende jaren ontstond een gestage groei tot ruim 1300 deelnemers in 2010.

Ook de 2011 editie belooft weer een groots evenement te worden. Alle deelnemende voertuigen worden opgesteld in een afgezet parcours in de kern van Ruinerwold. Bij de 2009 editie kwam de organisatie voor het eerst, noodgedwongen, met een gewijzigd parcours. Daardoor was het lastig om voor iedere deelnemer het perfecte plekje te regelen. In 2010 was parcours weer uitgebreid in de westelijke richting met het stuk Dijkhuizen vanaf de rotonde t/m het kruispunt bij café Klok. Hiermee werd een authentiek stukje Ruinerwold bij het parcours aangetrokken. Daarnaast was het weiland weer terug in het parcours. Om de verkeersdrukte goed te kunnen reguleren was Ruinerwold verkeersluw gemaakt. De veranderingen hadden het gewenste effect en het gemoedelijke karakter van de oldtimerdag was helemaal terug.

Meer informatie op: www.oldtimerdagruinerwold.nl

terug naar voorpagina